Onafhankelijk Herbalife distributeur

Voor afvallen, bijkomen of meer vitaliteit
Home
Wie zijn wij / Contact
Vraag advies aan
Wordt Herbalife distributeur
Waarom afvallen
Waarom Herbalife
Herbalife als gezond ontbijt
Herbalife productinformatie
Bestel Herbalife producten
Herbalife International
Leveringsvoorwaarden
Herbalife shakerecepten
BMI/ Bewegingscalculator
MyCalorieCoach
Producten lichaamsverzorging
Bestel lichaamsverzorging

Waarom Afvallen

De risico's van overgewicht

Medische reden
De laatste jaren neemt het probleem van overgewicht meer en meer toe. Vroeg of laat krijgen mensen met overgewicht klachten die te maken hebben met dit overgewicht. Een overzicht van klachten die betrekking kunnen hebben op overgewicht:

 • Ouderdomssuikerziekte, ook wel "type II diabetes" of " niet insuline afhankelijke diabetes mellitus " genoemd. 60%-70% van de mensen met deze ziekte zou kunnen genezen indien het overgewicht blijvend kan worden bestreden.
 • Verhoogde bloeddruk. De bloeddruk stijgt recht evenredig met toename in gewicht. Dit geldt vooral voor mensen met de zogenaamde appel vormige obesitas. Hoge bloeddruk kan soms snel verminderen als het gewicht daalt.
 • Verhoogd cholesterol en hyperlipidemie.
 • Hartinfarct: Het risico van kransslagader vernauwing (angina pectoris) en hartinfarct is duidelijk verhoogd.
 • Beroerte: Dit komt vooral ten gevolge van de hoge bloeddruk en de verhoogde kans op trombose die ontstaat bij overgewicht. Mensen met overgewicht revalideren over het algemeen ook minder goed na een beroerte door de moeilijkheden die ze ondervinden bij het bewegen.
 • Galstenen: vooral vrouwen zijn hier gevoelig voor.
 • Kanker: Er zijn sterke aanwijzingen dat borstkanker na de menopauze, baarmoederkanker en dikke darmkanker vaker voorkomen bij mensen met overgewicht.
 • Kortademigheid, ziekten van ademhalingsorganen, zoals:
  • Astma en longemfyseem.
  • Het slaap-apneu­ syndroom, waarbij mensen door zeer zwaar snurken 's nachts perioden hebben waarbij de ademhaling even stokt: Komt vooral vaak voor bij te dikke mannen.
  • Vooral bij extreem zware patiënten komt het zg. Pickwick-syndroom voor, hetgeen gepaard gaat met sufheid en extreme slaperigheid overdag.
 • Hormonale stoornissen: Menstruatiestoornissen en hirsutisme (mannelijke beharing bij vrouwen), maar ook ongewenste onvruchtbaarheid.
 • Zwangerschapscomplicaties: Verhoogd aantal complicaties tijdens de zwangerschap door hoge bloeddruk en de daarmee vaak samengaande zwangerschapsvergiftiging (toxicose). Zwangerschapsdiabetes, voortijdige geboorten, keizersneden en ziekenhuisopname. Voor de baby: verhoogd risico voor complicaties tijdens de bevalling, aandoeningen bij de pasgeborene en vroege sterfte.
 • Aandoeningen van het bewegingsapparaat, gepaard gaande met gewrichtsklachten, gewrichtsontstekingen, rug- en nekklachten evenals voet- knie- en heupklachten.
 • Stress-incontinentie. Het verliezen van urine door druk momenten zoals niezen, lachen, springen etc. Dit kan uiteindelijk leiden tot operatieve ingrepen met alle complicaties van dien als het overgewicht niet afneemt.

Naast de lichamelijke gevolgen kan overgewicht ook tot psychologische problemen leiden:

 • Verminderd zelfvertrouwen en negatief zelfbeeld, depressieve perioden, eetbuistoornissen, "night eating syndrome" (waarbij nachtelijke vreetaanvallen, soms in een soort trance, de nachtrust enorm kunnen verstoren).
 • Sociale isolatie en verminderde arbeidsgeschiktheid. Problemen bij het vervoer met het openbare vervoer. Bij sollicitaties neemt men eerder iemand die slanker is, waardoor de carrière ernstig belemmerd kan worden. Niet mee kunnen doen met zwemmen en sporten etc.
 • Invaliditeit. Door de lichamelijke gevolgen van obesitas kan het komen tot een voortijdige afkeuring en een verlaagd inkomen. Veel te dikke personen komen op een gegeven moment is een neergaande spiraal terecht.

De kans op het krijgen van één of meer van deze ziektes stijgt naarmate men dikker wordt:

 • Vanaf een BMI van 25 - 30 nemen de kansen licht toe.
 • Maar bij een BMI boven de 30 wordt de kans om ziek te worden sterker.

(bron: huisartsenkliniek)

Cosmetische reden
De huidige samenleving is vooral gericht op "er beter uitzien" en dat is dan ook de reden waarom de meeste mensen besluiten dat ze wat aan hun gewicht moeten doen. Mensen (met name vrouwen) voelen zich niet prettig bij hun gewicht en starten een dieet.

Waarom afslanken
Afvallen is dus meer dan alleen er goed uitzien. Bij een gewichtsverlies van 10 % wordt het risico van bovenstaande klachten aanzienlijk teruggebracht.

Een gewichtsverlies van 5% tot 10% heeft al gunstige gevolgen, ondermeer op bloeddruk en cholesterolpeil.

Door in vier jaar tijd blijvend vier kilo te verliezen, daalt het risico op suikerziekte al met 58 procent. Wie een gewichtsverlies van 10 procent voor elkaar krijgt, vermindert de globale kans op overlijden met 20 procent en de kans op overlijden aan kankers die verband houden met overgewicht zelfs met 40 procent.

Contactgegevens:
Herba4All - Voeding en Verzorging voor iedereen!
Mary Posthumus-Wagena
Taling 19, 9843 GH Grijpskerk
Tel: 0594 - 21 31 09 / Mobiel:06 – 20 68 25 42
Email:Email: info@herba4all.nl